keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Vika.

Miksi makkarat ja lihavalmisteet ovat niin suolaisia?Makkarat ja lihavalmisteet tarvitsevat suolaa maun, rakenteen ja säilyvyyden takia. Suola korostaa lihan omaa aromia. Suola on tärkeää makkaran rakenteelle eikä "makkaraa olisi makkaraa" ilman suolaa. Suola parantaa myös säilyvyyttä.

Suomalaiset makkarat ja lihavalmisteet sisältävät huomattavasti vähemmän suolaa kuin esimerkiksi muualla Euroopassa valmistetut tuotteet. Suomalaisten makkaroiden suolapitoisuus on vähentynyt ja vähenee entisestään, sillä monet valmistajat ovat ilmoittaneet edelleen vähentävänsä suolaa tuotteistaan.

Kaikkien prosessoitujen elintarvikkeiden suolapitoisuus on ilmoitettava ja se selviää pakkauksesta. Uuden merkintäsäädöksen mukaan leikkele-, ruoka- ja raakamakkaroissa on oltava merkintä ”voimakassuolainen”, jos siinä on yli 1,7 % suolaa. Muut leikkeleinä käytettävät lihavalmisteet tarvitsevat lisämerkinnän, jos suolaa on yli 1,9 %.


http://www.lihatiedotus.fi/www/fi/ukk/index.php

3 kommenttia: